Oslavy MŠ Semínko

V sobotu 25. 5. 2024 reprezentovala doc. Kateřina Jančaříková, Ph.D. Centrum podpory přírodovědného vzdělávání a Přírodovědeckou fakultu Jana Evangelisty Purkyně jako čestný host na oslavě 20. výročí založení mateřské školy Semínko v Toulcově dvoře.

Přítomných asi 200 účastníků z řad absolventů MŠ Semínko, rodičů a přátel pozdravila doc. Jančaříková jménem Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Zdůraznila potřebu vést k lásce k přírodě a rozvíjet přírodovědnou gramotnost od raného věku a vyjádřila radost z toho, že se to v MŠ Semínko dlouhodobě daří.

Doc. Jančaříková se přátelila se zakladatelkou Toulcova dvora a MŠ Semínko Mgr. Emilií Strejčkovou, sledovala přípravy k založení, založení a rozkvět MŠ Semínko po celou dobu. Několikrát ročně navštěvuje děti s přírodovědnými programy. Realizace Aktivity se Serpentýnkou je dostupná jako videopřednáška.

Doc. Jančaříková také v době svého působení na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy učila v několika předmětech celou řadu učitelek ze Semínka, vedla jejich kvalifikační práce. Ředitelka školky Mgr. Magdaléna Kapuciánová a zástupkyně ředitelky Mgr. Karolína Kapuciánová nyní studují v doktorském studijním programu Didaktika primárního přírodovědného vzdělávání na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně a své disertační práce píšou pod vedením doc. Jančaříkové.