Zpráva z konference České asociace pedagogického výzkumu

Ve dnech 10.- 12. září 2024 se uskutečnil XXIII. ročník konference České asociace pedagogického výzkumu (ČAPV). Ve spolupráci s ČAPV se pořádání letos zhostila Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy (možná si vzpomínáte, že předchozí ročník se uskutečnil u nás na PřF UJEP).

Kateřina Jančaříková prezentovala se svými doktorandkami Karolínou Vlasákovou a Magdalénou Kapuciánovou poster Vzdělávání k udržitelnosti v české mateřské škole: příklad dobré praxe v Mateřské škole Semínko – pěstování microgreens. Tento poster odkazuje pomocí QR kódu na metodickou příručku pro učitelky mateřských škol a na odborný článek Kapuciánová, K., Jančaříková, K., Kapuciánová, M., Loukotová. L. (2024). Education for sustainability in Czech kindergarten: example of good practice in kindergarten Semínko – Growing microgreens. European Journal of Contemporary Education, 2024. 13(1), 67–81. E-ISSN 2305-6746. 10.13187/ejced.2024.1.67. Dostupné zde.

V sekci příspěvků společně se svým manželem děkanem Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy Antonínem Jančaříkem prezentovali příspěvek Postoje budoucích učitelů k matematice.

Česká asociace pedagogického výzkumu (ČAPV) je profesně zájmovou organizací, jejímž posláním je zkvalitňování vzdělávacího procesu prostřednictvím pedagogického výzkumu, vzájemná výměna informací mezi pracovníky pedagogického výzkumu, šíření výsledků pedagogického výzkumu a jejich praktická aplikace. Pedagogický výzkum je chápán v širokém interdisciplinárním pojetí – jako všechny výzkumné aktivity v oblasti výchovy, vzdělávání a školství.

ČAPV je členem Evropské asociace pedagogického výzkumu, European Educational Research Association (EERA).

ČAPV je též členem Rady vědeckých společností při Akademii věd České republiky (RVS).

Webové stránky konference

     

Foto: Kateřina Jančaříková