Den Země na UJEP

Srdečně Vás zveme na Den Země na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, který oslavíme v pondělí 22. 4. 2024 od 9:00 do 14:00 hodin Centru přírodovědných a technických oborů (CPTO) ústecké univerzity.

Budou pro vás přichystány přednášky, workshopy, pokusy i výstava fotografií na téma Země a klima. Program najdete v pozvánce.

Na akci vystoupí odborníci z Fakulty životního prostředí a Přírodovědecké fakulty UJEP a jeden významný host, klimatolog RNDr. Radim Tolasz, Ph.D. z Českého hydrometeorologického ústavu, který zastupuje ČR v Mezivládním panelu pro změnu klimatu (IPCC).

Kapacita přednášek a workshopů je omezena, rezervujte si proto, prosím, vybrané přednášky ve formuláři zde: https://forms.gle/kGuCa3xK9C1eZAX1A

Přednášky jsou doporučeny pro studenty středních škol.

Doprovodný program (pokusy, infostánky, výstava a další) je přístupný v průběhu celého dne bez rezervace.

Aktuálně (25. 3. – 15. 4.) probíhá fotosoutěž na téma Země a klima, ve které je možné vyhrát ceny od Kokoza.cz (domácí kompostování a pěstování) a UJEP. Budeme rádi, pokud se fotosoutěže se studenty zúčastníte. Vybrané fotografie budou pak vystaveny v Kampusu UJEP a výstava bude oficiálně zahájena na Den Země.

Podrobné informace najdete na webu www.fzp.ujep.cz/neveda